Peter Busscher Peter Busscher

Over mij

- for english -

Peter Busscher 1968
fotojournalist documentaire fotograaf

Ik ben in 2008 begonnen aan de Fotovakschool waar ik als één van de eerste de toen nieuwe opleiding 'Toegepaste fotografie en beeldcommunicatie' heb gevolgd. Hierna volgden nog een masterclass 'Available Light' bij fotograaf en fotojournalist Raymond Rutting, een masterclass 'Beeldverhaal' bij documentaire fotograaf Karijn Kakebeeke en een masterclass 'Flitslicht en Portretten in Opdracht' bij fotograaf Merlijn Doomernik.

Met mijn fotografie wil ik verhalen vertellen over het leven van mensen en hoe zij dit ervaren. Ik werk graag aan opdrachten waarbij de mens in zijn eigen omgeving een hoofdrol speelt. Daarin wil ik het moment, waarin die mens zich echt laat zien, vastleggen. Wat beweegt mensen nu eigenlijk en waarom doen ze wat ze doen, dat is het terugkerende verhaal in mijn fotografie, een onderwerp waar ik nog lang mee bezig hoop te zijn.

Mijn werk bestaat uit documentaireseries en portretten, zowel in opdracht als op eigen initiatief.

Sinds 2008 fotografeer ik met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers die nauw betrokken zijn bij de maatschappij. Tevens was ik van 2013 tot 2020 als vrijwilliger betrokken bij het Rode Kruis, landelijk als fotograaf en bij de afdeling Den Haag als adviseur beeldcommunicatie.
This website uses cookies to ensure the best experience possible.

Okay